тъканна банка за съхранение на стволови клетки, Биохеленика

Член на Асоциацията на тъканните банки за умбиликална кръв в България (АТБУКБ)

За нас

Биохеленика е международна компания, основана през 2006 година от учени с голям опит в обработката и криосъхранението на стволовите клетки. Научният екип на Биохеленика включва професори от Университета „Duke”, САЩ, Университета „Аристотел”- гр. Солун и „Националния изследователски институт” – гр. Атина, Гърция, от хематолози, биолози и биотехнолози с отлични резултати в тази област на медицината.

Дружеството е създадено с финансовата подкрепа на Европейския съюз за региона на югоизточна Европа и развива своята дейност в страни като Гърция, Кипър, Македония, Румъния, Сърбия, Италия, България и други.

Негови основатели са д-р Георгиос Колякос - лекар, доцент по биохимия в Университет “Аристотел” в град Солун и д-р Кузи Колиаку - лекар вътрешни болести, доцент по хистология – ембриология.

Биохеленика България притежава Разрешение за своята дейност от Изпълнителна агенция по трансплантация съгласно българското законодателство и европейските стандарти, притежава сертификат от LOYDS и акредитация за процеса на изолация, контрола на качеството и криосъхранението на стволови клетки.

Преработката и извличането на стволови клетки се осъществява в т. нар. „clean rooms”, които функционират съгласно правилата на GMP и са сертифицирани съгласно „Qualification on the clean rooms”, стандарт BSR Ingenieuer – Buro, ISO 14644-5.

Биохеленика е асоцииран член на Cord Blood Europe (European Association of Family Cord Blood Banks)Също така притежава международен сертификат от Американската асоциация на кръвните банки (ААВВ), съгласно изискванията на приложимите стандарти за дейностите по преработка и съхранение на кръв от пъпна връв.

За нас качеството на услугата е приоритет!

Биохеленика работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината и предоставя отлични условия за съхранение на стволови клетки.

 

Защо Биохеленика?

Компанията прилага техниката на двойно отделяне на клетките, като по този начин почти изчерпва еритроцитите и така постига съхраняване на един краен обем, с осигурена висока жизнеспособност. Пробите се съхраняват изцяло потопени в течен азот при стабилна температура от -196 ° С, в съответствие с публикувания протокол, който показва отлични резултати за жизнеспособност на стволовите клетки, дори след 20 години на криосъхранение (Broxmeyer et al 2003 г., PNAS, 100: 645-650 ).

 

Имате още въпроси, попитайте ни ТУК!

======================================================================

Още по темата:

Нашата мисия

Процедурата в нашите лаборатории

Нашите услуги