фетални стволови клетки, тъканна банка, кръв, плацента

Член на Асоциацията на тъканните банки за умбиликална кръв в България (АТБУКБ)

Стволовите клетки

Какво представляват феталните стволови клетки? Това са първичните клетки в човешкия организъм. Доказано е, че при необходимите условия тези фетални стволови клетки се преобразуват в различни типове други клетки - сърдечни, чернодробни, мускулни, костни и т.н.
Това тяхно свойство помага при лечение на различни сериозни хематологични автоимунни и други заболявания. Използват се за по-бързото регенериране на нервна тъкан и за възстановяване на важни органи като черен дроб, бъбреци, панкреас, както и за регенерация на кръвта. 

Специалистите вече използват фетални стволови клетки, за да създават човешки органи като трахея, пикочен мехур, сърдечна клапа. 

Все още се провеждат експерименти, за да се установи дали те могат да помогнат при болестта на Алцхаймер, Паркинсон или диабет. 

Всичко това звучи чудесно, нали? 
За съжаление, в костния мозък на възрастните количеството фетални стволови клетки е силно ограничено. Затова е добра идея да запазите част от тях, докато детето ви е новородено или в ранна детска възраст. Така гарантирано ще можете да се погрижите за здравето му в бъдеще. 

Защо е добре да се съхраняват фетални стволови клетки?
До момента е известно, че повече от 80 болести могат да бъдат лекувани с тяхна помощ. В случай на нужда те могат да се използват и от родителите на детето. Важното е да има предварително направен тест за тъканна съвместимост. 

Как се съхраняват фетални стволови клетки?
Стволовите клетки се съхраняват в тъканни банки при специални условия при - 196˚ С от течен азот. Това прави възможно запазването им за дълъг  период от време - първоначално за 20 години, в последствие има възможност за още при желание. Те могат да се ползват във всеки момент, в който са необходими. 

Кой трябва да запазва фетални стволови клетки?
Всеки родител, загрижен за здравето на детето си. Процедурата по взимането им е безболезнена, без странични ефекти. Цената е достъпна за средностатистическото българско семейство. Превантивните мерки могат да се окажат от особена важност в даден момент. 

През 90-те години на 20 век стволови клетки са запазвали обикновено хора, които вече са преживели загубата на дете. (Най-често заради заболявания като рак и левкемия.) 
Информирайте се какви са възможностите за съхранение на стволови клетки, кога е най-удачно да се вземат. Изберете подходящата тъканна банка и се застраховайте срещу прищевките на природата с това, което ви подарява в началото на пътя на вашето дете. 

Феталните стволови клетки са безценен дар за живота на вашето дете! 
За да направите информиран избор, ще ви е необходимо време. Ако планирате да имате дете скоро, то започнете да търсите информация и възможности още сега. Добре е да стартирате своето проучване до към петия месец от бременността. 

Екипът на БИОХЕЛЕНИКА БЪЛГАРИЯ с радост ще ви даде необходимата информация, а при желание от Ваша страна и банката, в която се съхраняват стволовите клетки в Гърция. За нас е важно да знаете и да сте обмислили добре своя избор преди да вземете решение. Обадете ни се на телефон 0700 10 804 на цената на градски разговор 24 часа в денонощието 365 дни в годината. 

 

Имате още въпроси, попитайте ни ТУК!

======================================================================

Още по темата:

Нашите услуги

За нас

Процедура по събиране на стволови клетки