тъканна банка за съхранение на стволови клетки, биохеленика

Член на Асоциацията на тъканните банки за умбиликална кръв в България (АТБУКБ)

Стволовите клетки могат да подобрят сърдечната функция

Стволовите клетки могат да подобрят сърдечната функция

Ново малко проучване установи, че инжектирането на стволови клетки в сърдечния мускул може да помогне за подобряване функцията на сърцето при тежка сърдечна недостатъчност.

Има засилен интерес към използването на стволови клетки, за да се поправи повредена тъкан. За целта учени от университета в Питсбърг провеждат проучване обхващащо 30 пациенти с тежка застойна сърдечна недостатъчност.

Доброволците са разделени в две групи. Първата група е получила инжектиране на стволови клетки, взети от самите доброволци, а втората група е плацебо.

Резултатите показват, че участниците, които са получили лечение със стволови клетки са подобрили значително сърдечната си функция в сравнение с плацебо групата.

Изследователите се надяват на допълнителни проучвания в тази насока, за да се установи дали стволовите клетки са се диференцирали в сърдечни и ако да, какъв е периода на това преобразуване.

Начините за извличане на стволови клетки са различни. БИОХЕЛЕНИКА Е БАНКА ЗА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ и предоставя възможността за замразяване на допълнителен брой стволови клетки, извлечени от плацентата, както и на мезенхимни стволови клетки, които се извличат от тъканта на пъпната връв (Wharton`s Jelly). БИОХЕЛЕНИКА е една от малкото компании, които притежават ноу-хау за изолиране на стволови клетки от плацента.

Днес БИОХЕЛЕНИКА дава и втори шанс на децата, които нямат съхранени стволови клетки при раждането, като им предоставя възможност да съхранят мезенхимни стволови клетки от пулпата на млечен зъб.

По-добре да кажем: "За щастие, ги съхранихме", отколкото да кажем: "Само ако ги бяхме запазили…….."