Ползите от мезенхимните клетки от веществото Wharton`s Jelly, тъканна банка за съхранение на стволови клетки биохеленика

Член на Асоциацията на тъканните банки за умбиликална кръв в България (АТБУКБ)

Ползите от мезенхимните клетки

Ползите от мезенхимните клетки

Най-доброто, което можете да направите е да се възползвате от възможността за съхранение на стволови клетки от пъпна връв и мезенхимните клетки от веществото на пъпната връв така нареченото  Wharton`s Jelly. Причините за това са следните: 
 


За какво трябва да внимавате при съхранение на стволови клетки?

Някои тъканни банки предлагат криосъхранение - замразяване на цялата пъпна връв без предварителна обработка и последващо извличане на клетките обезмисля процедурата по събиране на мезенхимни стволови клетки от веществото на пъпната връв наречено Wharton`s Jelly. Клетки не могат да бъдат изолирани след размразяването на пъпната връв! Така се криосъхраняват само повърхностните слоеве. Останалите некротизират и са практически неизползваеми. 
Помнете, че теглото на болния има пряка връзка с броя стволови клетки, необходими за лечението. Никой не може да прецени какво ще бъде теглото на човека в момента на разболяване. Затова се препоръчва съхранение на стволови клетки колкото е възможно по-голямо количество. 
Проучете внимателно различните възможности. Срещнете се с представители на различни тъканни банки и им задайте колкото се може повече въпроси. Не се притеснявайте да питате, да разглеждате, да търсите консултация и съвет. Само така ще изберете най-успешния начин за съхранение на стволови клетки, както от кръв от пъпната връв, така и мезенхимни стволови клетки от веществото на пъпната връв наречено Wharton`s Jelly.

 

Имате още въпроси, попитайте ни ТУК!